“Babi, pse kam lindur e zezë, në shkollë më thërrasin kakë, nuk dua gjithçka kafe, dua të jem e bardhë si fëmijët e tjerë”. Në orët kur gjithë Evropa është prekur nga diskutimet dhe vala e re raciste e shpërthyer me ardhjen e qindra mijra refugjatëve nga vendet e luftës në Afrike, këtu është një tjetër film që prek telat e zemrës.

E ka publikuar në Facebook rreth dy javë më parë, dhe u mor nga portalet e ndryshme dhe profilet sociale, babai i një vajze 4 vjeçare, e lindur nga bashkimi midis një italiani dhe një bashkatdhetareje me origjinë ganeze.

Njeriu, i cili drejton një bar në provincën e Napolit, thuhet se e ka publikuar për të rritur ndërgjegjësimin publik mbi klimën e intolerancës në rritje “Kurrë nuk dot të doja të postoja një video si kjo – Shkruan ai – por si baba është detyra ime për ta bërë. Më lejoni të jem i qartë, nuk është një akuzë për fëmijët që u përmendet emir, të cilët nuk kanë faj.

Është një mënyrë për ta bërë të qartë për të rriturit që çfarë dëmi mund të shkaktojmë me cektësinë tone. Histori vazhdonte për të paktën një vit -.. thotë babai – lidhjen “kakë – lëkurë e zezë” e ka bërë vetë ajo. është shumë e ndjeshme. Duhet të them se mësuesit, pasi e panë këtë video, u prekën dhe zhvilluan një takim në klasë.