Prostesta madhështore studentore vazhdon jo vetëm në Tiranë, por edhe në qytete të tjera të vendit me një pjesëmarrje masive nga studentët e të gjitha fakulteteve.

Sot është ditë e dytë e protestës ku studentët kërkojnë uljen e tarifave shkollore apo pergjysmimin e tyre, përmirësimin e kushteve në konvikte dhe heqjen e tarifave për kredi të provimeve të mbartura.

Reagimi i parë i Ministrave të Arsimit dhe Sportit, Lindita Nikolla ka mberritur. Në një deklaratë për media ajo është shprehur se do të anulojë vendimin për provimet e mbartura, shfuqizimin e pikës 4 të VKM nr. 288 për tarifat.

Ajo tha: Studentët kanë të drejtë për 4 pikat. Nuk do të ketë kosto shtesë për studentët perséritės.

“Vijon …