Skanda.loze është situata që raportohet ne rastet, kur një qytetar kërkon ndihmën e shpejtë dhe telefonon në numrin 112. Situata u bë emerg.jente pas ngjarjes së ndodhur në zonën e ‘Tiranës së Re”, ku një apartament u përfshi nga fla.kët.

Banorët shprehen se ndërsa tentuan të telefonin për të kërkuar ndihmë mjekësore, në telefon nuk përgjigjej askush, por dëgjohej veç muzikë. Në këtë apartament babë e bir ndodheshin të asfik.suar dhe bëhej fjalë për jetë a vde.kje, por shërbimi i urgjencës ofronte muzikë.

Pas shpër.thimit të bomb.olës brenda në banesë, zjarri përpiu shtëpinë në katin e pestë. Shpër.thimi sipas dëshmitarëve në ngjarje ka qenë aq i fortë, saqë edhe xhamet e banesave përreth janë thyer.