Aktori Liam Neesen u bë i njohur për shqiptarët pas rolit të tij në filmin Taken, një ish-agjent, vajza e të cilit rrëmb.ehet nga ba.nda e Markos nga Tropoja. Në fund të filmi tai arrin të vra.së të gjithë ba.ndën dhe të shpëtojë vajzën e tij.

Sëfundmi Neeson ka shkaktuar një valë reagimesh, pas një interviste të dhënë për filmin “Cold Pursuit”. Ai ka treguar një histori ku ka dalë në rrugë për të var.ë bast.ardin e zi, i cili i kishte përd.hunuar një njeri të afërm.

Kjo deklaratë e tij i ndau fansat në dy krahë, nga njëra anë ata që e mbështesnin dhe nga ana tjetër ata që e quanin ra.cist. Këta të fundit madje kërkuan që ai të mos marrë pjesë në ndarjen e çmimeve Oscar.