Flutura nr. 1

 

 

Duaje veten.

Respektimi i vetes do t’ju bëjë shumë më të qetë dhe tërheqës. Nëse doni të doni, para së gjithash shikoni me dashuri, pa kritikuar veten. Dashuria që i jepni vetes është në proporcion me dashurinë që mund të merrni nga të tjerët. Kujdesuni për veten, edhe nëse kjo do të thotë të bëheni më të sigurt. Ju duhet të rivendosni kufijtë tuaj. Duhet meditim, vetmi. Përfitoni nga kjo periudhë për të reflektuar mbi veten dhe personin tuaj. Ju duhet të rizbuloni veten dhe, duke gjetur veten, nuk gjeni asgjë tjetër përveç esencës së lumturisë suaj.

 

 

Flutura nr. 2:

Pakënaqësia që mbart brenda vetes është e pafund. Shumë shpesh ju jeni zhgënjyer sidomos nga të dashurit tuaj. Mundohuni të vendosni gjithçka mënjanë. Çfarë ndjenjash keni ndaj nënës apo babait tuaj? Ndjenjat që ju ushqeni për to ndikojnë në zgjedhjen e partnerit tuaj dhe në menaxhimin e marrëdhënies së njëjtë hipotetike.

 

 

Edhe nëse mendoni se nuk keni pasur dy prindër fantastikë, përpiquni të mbani mend fëmijërinë tuaj ose rininë: ju ende mbani kujtime për një fjalë të pashprehur, një gjest thërrmues, një qëndrim të braktisjes emocionale. E gjithë kjo ju shtyn drejt rritjes së vazhdueshme të krenarisë ndaj të dashurit tuaj. Përpiquni të hiqni qafe këtë ndjenjë të keqe dhe të fokusoheni në ngërçin e jetës. Pse e urreni dikë që, në fund të fundit, na do? Askush nuk është i përsosur, të gabosh është njerëzore, të falësh është hyjnore.

 

 

Flutura nr. 3:

Për disa kohë ju keni qenë në kërkim të pjesës tjetër të enigmës, ju ndiheni thellësisht të paplotë. Ju nuk mund ta kuptoni pse nuk mund të bini më në dashuri. Ju jeni dekurajuar. Por mos u dorëzoni. Ju keni dashurinë brenda, nëse tregoheni të vëmendshëm ju mund ta dëgjoni atë. Ti e di se sa dashuri do të mund të jepnit, vetëm prisni të gjeni dikë që e kupton mirësinë tuaj intensive.

 

 

Mos u dorëzoni, por mos kërkoni shumë për atë që dëshironi të gjeni. A keni dëgjuar ndonjëherë për dashuri të paracaktuar? Jo. Dashuria vjen dhe nuk programohet të jetë ajo që në të vërtetë është menduar të jetë.