Falë ndihmës suaj vogëlushes 14-vjecare u ndez një dritë jeshile për të jetuar dhe tu kuruar. Ishte emisioni I Elvis Naçit “Shqiptarë për Shqiptarët” që kanë marrë në dorë fatin e kësaj vajze.

Ajo vuan nga një së.mundje e rëndë asaj të sklerozës edhe si e tillë duhet një ndërhyrje kiru.rgjikale e cila kushton rreth 80 mije euro.

Shumë shqiptarë kanë kontribuuar dhe kanë dhënë lajmin e gëzueshme familjes që e cila do të merret edhe konfirmimi I tyre për ta dërguar vajzën drejt një jetë të re edhe të shëndetshme.

Historia e saj:

“18-vjeçarja Eugersa Bregu nga fshati Bushnes i Krujës prej nëntorit të shkuar bashkëjeton me krevatin e sëm.undjes, e tashmë dhe mes dilemës nëse do mundet t’ia dalë sklerozës së shumëfishte, një sëm.undje e cila çdo ditë e më shumë po e çon drejt para.lizës së plotë. Nxënësja ekselente për shkak të sëm.undjes u detyrua të ndërpresë shkollën teksa ndodhet në vitin e tretë.

Familja e saj ka konsumuar çdo mundësi për kurimin, por tashmë e vetmja mundësi është kurimi i mëtejshëm në Itali, ku dhe ndodhet vajza, çfarë është e pamundur të përballohet nga familja, të cilës i duhen 80 mijë euro për të mbuluar vetëm koston e kurimit. Nëna dhe gjyshi i Eugerses mes lotëve, burim i dhim.bjes së pamasë për të shpëtuar vajzën lëshon apelin kumbues për ndihmë”