Jim Morrison thoshte “Jeta është si një pasqyrë, të buzëqesh nëse e sheh i buzëqeshur”. Një artikull i publikuar në numrin e fundit të revistës “Buletini psikologjik” e konfirmon këtë.

 

 

Të buzëqeshësh i bën njerëzit me të vërtetë të ndihen më të lumtur, ndërsa rasti i kundërt, rrudhja e vetullave i bën njerëzit më të trishtuar dhe më të zemëruar.

 

 

Duke ekzaminuar thuajse 50 vite të dhëna për mënyrën sesi shprehjet e fytyrës mund t’i bëjnë individët të provojnë emocione, një grup kërkuesish të universitetet në Tennessee dhe Teksas ka dashur të analizojë një ide, për të cilën psikologët nuk janë në një mendje prej 100 vitesh.